Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Avgo Top Castle Cache η αλλιως Κρύπτη GC2XH84


Ας ξεκινήσουμε με ένα quiz:

Τι κοινό έχουν
  1. μερικά χαρτιά οδηγιών,
  2. ένα log,
  3. ένα μπρελόκ αρκουδάκι,
  4. ένα στυλό,
  5. μία μεταλλική καρφίτσα πεταλούδα,
  6. ένα πιστοποιητικό FtF
και τέλος
  1. ένας μικρός πράσινος κουβάς;
 
Η απάντηση είναι πολύ απλή. Αν πάρεις τα αντικείμενα από το 1 μέχρι το 6, τα βάλεις στο 7 και βρεις ένα ωραίο μέρος στη κορυφή του Αυγού για να τα κρύψεις, τότε έχεις τη κρύπτη με κωδικό GC2XH84 δηλαδή τη πιο κοντινή κρύπτη geocaching στη Ξάνθη.

Η προετοιμασία είχε γίνει από νωρίτερα και είχαμε ετοιμάσει τα περιεχόμενα προκειμένου να έχουμε μία αξιοπρεπή κρύπτη (cache) ώστε να αξίζει το κόπο που θα κάνει ο κάθε geocacher αν αποφασίσει να πάρει την ανηφόρα για το Αυγό.

Ένα μικρό κουβαδάκι βάφτηκε πράσινο, μέσα από το καπάκι κολλήθηκε ένα αυτοκόλλητο όπου μόλις βρίσκαμε το κατάλληλο μέρος θα γράφαμε το στίγμα και την ημερομηνία τοποθέτησης, διαλέξαμε ένα αρκουδάκι μπρελόκ «I love you” με μία κατακόκκινη καρδούλα, τυπώσαμε το χαρτί των οδηγιών στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, τυπώσαμε ένα log που ευελπιστούμε να γεμίσει με επισκέψεις και τέλος τυπώσαμε ένα έγχρωμο πιστοποιητικό για το πρώτο geocacher που θα βρει τη κρύπτη. (First to Find Certificate)


Σάββατο πρωί και είχαμε ήδη αργήσει να ξεκινήσουμε αφού η ώρα είχε περάσει τις 06:15 που είχαμε συνεννοηθεί. Ο Σάββας, ο Ηλίας, ο Αλέξης και εγώ ξεκινήσαμε για τη κλασική διαδρομή πάνω από το Μοναστήρι των Ταξιαρχών (ιερατική Σχολή) για να φτάσουμε στο Αυγό για να τοποθετήσουμε τη πρώτη κρύπτη στα περίχωρα της Πόλης μας.
 
 
 Σε λιγότερο από μία ώρα φτάσαμε στη κορυφή και καθώς δεν είχαμε πολύ χρόνο κατευθυνθήκαμε αμέσως στα ερείπια του Βυζαντινού κάστρου για να βρούμε το κατάλληλο σημείο.


Το σημείο αυτό δεν θα έπρεπε να είναι ούτε πολύ εύκολο ώστε να ενεργοποιηθεί το δαιμόνιο του geocacher, (και βέβαια για να μη μπορεί να βρει τη κρύπτη κάποιος geomuggle), αλλά και ούτε πολύ δύσκολο ώστε να είναι δυνατή η εύρεσή του αν κάποιος ακολουθήσει το στίγμα και το ένστικτό του.

Ο Σάββας βρήκε το κατάλληλο μέρος. Ακολουθώντας τη geocaching δεοντολογία δε μπορώ να το περιγράψω ακριβώς όμως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι βρίσκεται σε στίγμα Β41,14991, Α24,86126 σε κάποιο εύκολο σημείο του τοίχους του κάστρου κάτω από ένα σωρό από πέτρες. Τα στοιχεία έχουν δηλωθεί και στη σελίδα www.geocaching.com οπότε όποιος ενδιαφέρεται «άρον το gps του και περηπάτι»



Για όσους δε γνωρίζουν τη διαδρομή την έχουμε καταγράψει και σε αρχείο *.gpx και είναι διαθέσιμη για όποιον ενδιαφέρετα για κατέβασμα από το :
http://uploading.com/files/cm4dfec9/Up%2Bto%2BAvgo%2BTop.gpx/
και επιλέξτε free downloading.

Βέβαια η καταγεγραμμένη διαδρομή δε βγάζει ακριβώς στη κρύπτη αλλά στο υψομετρικό του Αυγού. Από κει και πέρα ”follow your gps”.

Επίσης περισσότερες πληροφορίες στο e-mail  ghg@hotmail.gr.

Με την ελπίδα η κρύπτη να αποτελέσει πόλο έλξης για geocachers που θα βρίσκονται στη περιοχή μας ευχόμαστε καλό geocaching.

C U.

Ορίστε. Μέχρι και χάρτη για το parking σας έχω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου