Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Geocaching time. Το Μονοπάτι της Ζωής

Geocaching time.Για να δείτε τι είναι το geocaching δείτε εδώ και εδώ

Την είχα ετοιμάσει από καιρό τη κρύπτη. Έβαψα το κουβαδάκι, τύπωσα το log και τα υπόλοιπα έντυπα, έφτιαξα το FTF cerificate, ετοίμασα το δωράκι και περίμενα. Α! να μη ξεχάσω και τον DUCKY. Τι είναι ο DUCKY? Θα μάθετε παρακάτω.

Η τοποθεσία είχε επιλεχθεί από καιρό. "Το Μονοπάτι της Ζωής" θα αποτελούσε το σκηνικό για την νέα κρύπτη, τη πιο κοντινή κρύπτη στη πόλη. Ένα μέρος κοντά στη πόλη, εύκολο στη πρόσβαση, που ελπίζω να προσκαλέσει αρκετούς geocachers ή να δημιουργήσει και νέους αν αυτό είναι δυνατόν.

10 Ιουνίου 2010,  11:00 το πρωί,  περάσαμε την είσοδο του μονοπατιού μετά της θυγατρός μου. Σκοπός να καταγράψουμε το στίγμα με το gps, να βγάλουμε φωτογραφίες για το listing στο www.geocaching.com και βέβαια να τοποθετήσουμε τη κρύπτη.

Το σημείο που επιλέχτηκε είναι στο τέλος του μονοπατιού, από κει που μπορείς να δεις το φράγμα και τον καταρράκτη, σε μία σχισμή του βράχου που λές και έγινε ειδικά για να χωρέσει το κουβαδάκι.

Με το φόβο μην έρθει κανένας geomugle (geomugle= άσχετος με το geocaching) ετοίμασα  γρήγορα, γρήγορα τη κρύπτη, έβγαλα τις απαραίτητες φωτογραφίες και την τοποθέτησα στη σχισμή. Η κόρη μου  βρήκε και μία καταπληκτική κοτρόνα για να καλύψω τη τρύπα και αποστολή εξετελέσθη.

Κωδικός κρύπτης? GC3N9RD Δείτε το επίσημο listing εδώ

Ώρα να αναφερθούμε στον DUCKY. Ο DUCKY λοιπόν είναι ένα λαστιχένιο παπί που έχει σκοπό να ταξιδεύει . Στο geocaching μπορείς να αναθέτεις αποστολές σε αυτούς που βρίσκουν τη κρύπτη σου. Μια αποστολή είναι ο geocacher να μεταφέρει κάποια αντικείμενα από κρύπτη σε κρύπτη. Στο λαιμό του DUCKY λοιπόν είναι κρεμασμένο ένα ταμπελάκι σε Ελληνικά και Αγγλικά με τις οδηγίες. Απλές οδηγίες " Πάνε με σε μία άλλη κρύπτη και στείλε e-mail για το που βρίσκομαι". Μοναδικός περιορισμός να είναι σε κρύπτη κοντά σε νερό. Τι παπί θα ήταν άμα δε βρίσκεται κοντά σε νερό. Με ανυπομονησία λοιπόν περιμένω τις αναφορές για το ταξίδι του DUCKY.

Για το μονοπάτι της ζωής έχω ξαναγράψει και σε παλαιότερες αναρτήσεις οπότε δεν υπάρχει λόγος να γράψω τίποτα άλλο σχετικά με αυτό.

Τις αναρτήσεις μπορείτε να τις βρείτε  εδώ  και  εδώ

Αλλά για κάποιες νέες φωτογραφίες δε πιστεύω να πείτε όχι ε?

ένα ... ενδιαφέρον φυτό

το παλιό φράγμα υδροληψίας - καταρράκτης
περιεχόμενα κρύπτης. κοιτάξτε πως καμαρώνει ο DUCKY
κρύπτη
Happy hunting.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου