Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

GC3XBXN Η Πλατεία της Ξάνθης έχει τη δική της κρύπτη



Παρασκευή 14/09/12
 
Επιστροφή στα πάτρια εδάφη λοιπόν. Γεμάτοι ιδέες και εμπειρίες από διεθνές geocaching θέλησα και εγώ να κάνω κάτι παρόμοιο και να τοποθετήσω μία κρύπτη όπως και αυτές που βρήκαμε στο Μιλάνο

Ήθελα να συνδυάσω 3 παραμέτρους :

Α) Να είναι σε κεντρικό σημείο
Β) ΝΑ είναι nano cache (δηλαδή μικρή κρύπτη χωρίς πολλά-πολλά περιεχόμενα)
Γ) Να είναι μαγνητική

Όσο αφορά πρώτο ήταν εύκολο. Η κρύπτη θα έμπαινε στο κεντρικότερο δυνατόν σημείο της Ξάνθης. Κοντά στο Ρολόι.

Για τις άλλες 2 παραμέτρους δε χρειάστηκε επίσης να σπάσω το κεφάλι μου. Ένα «μπουκαλάκι»  από αναβράζοντα Depon ( κάνουν και άλλα χάπια, μη κολλάτε στη μάρκα) 3 μικροί μαγνήτες από το e-bay και λίγη κολλητική ταινία είναι αρκετά.

Όσο για το logbook? Μία λωρίδα χαρτί πλάτους ~ 2,5εκ τυλιγμένη σε ρολό. Εγώ πάντως έβαλα μια μακριά λωρίδα γιατί περιμένω πολλούς επισκέπτες (τρομάρα μου)

Κόλλησα τους μαγνήτες πάνω στο «μπουκαλάκι» με ταινία διπλής όψης. Τους τύλιξα και με τη κολλητική ταινία, έβαλα μέσα το logbook, οδηγίες στα Αγγλικά και στα Ελληνικά σχετικά με το geocaching και σαν δώρο μία μικρή μπλε γυάλινη πετρούλα που την ονόμασα «blue lucky stone» για να έχει μεγαλύτερο suspense


Πριν τη τοποθέτηση, πήγα και έκανα μία αυτοψία στο χώρο. Είχα στο μυαλό μου μερικά σημεία πολύ κοντά στο Ρολόι της Κεντρικής Πλατείας αλλά  αποδείχτηκαν ακατάλληλα για κρύπτη. Ή δεν ήταν μεταλλικά για να μπορέσουν να κολλήσουν οι μαγνήτες ή ήταν πολύ δύσκολο να τοποθετηθεί ο «θυσαυρός» χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτός. Επέλεξα λοιπόν κάποιο  σημείο κοντά μεν αλλά οφείλω να ομολογήσω όχι όσο κοντά θα ήθελα. Α! Μάρκαρα και τις συντεταγμένες με το gps. Ιδού :


Μη ψαρώνετε με τη διεύθυνση που γράφει κάτω- κάτω. Απλά αναφέρει τη πιο κοντινή γνωστή διεύθυνση. Μη πάτε και ψάχνετε μέσα στον Αρβανίτη ή στη Συνεταιριστική Τράπεζα.

Γύρισα στο σπίτι και δοκίμασα το «θησαυρό» σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια μπόρεσα να βρώ. Βρέ τι σε καλοριφέρ, τι σε κλειδοθήκες, τι στη κουζίνα, τι στο ψυγείο, τι στο πλάι, τι όρθια, τι ανάποδα,  έπρεπε να βεβαιωθώ ότι οι μαγνήτες κρατάνε καλά και δε πρόκειται να με αφήσουν εκτεθειμένο και να μη κολλήσουν τη πιο κρίσιμη στιγμή του κρυψίματος. 

Αφού λοιπόν σιγουρεύτηκα για την αποτελεσματικότητα των μαγνητών βούρ για τη Πλατεία. Πλησιάζοντας προς το σημείο που είχα επιλέξει είχα μια σχετική αγωνία. Η Πλατεία γεμάτη κόσμο. Νόμιζα πώς όλοι κοιτούσαν εμένα. Ένιωθα λες και ήταν να τοποθετήσω βόμβα και όχι ένα «θησαυρό» που στο κάτω - κάτω είναι παιχνίδι βρε αδελφέ. Δεν ήθελα να προκαλέσω κανενός την υποψία αλλά και πάλι πώς να ξεφύγεις από αυτό το συναίσθημα.

Πήγα και κάθισα ακριβώς δίπλα από το «κρύπτη». Είπαμε «θησαυρός» το δοχείο με τα περιεχόμενα και το logbook, «Κρύπτη» το σημείο που κρύβουμε το «θησαυρό».

Συνέχισα να κοιτάω δεξιά αριστερά, έπαιζα με το κινητό μου ( με την ευκαιρία διπλοτσεκάρισα και το στίγμα), έκανα πως μιλούσα και καλά  (ναι μη γελάτε) και όταν πλέον θεώρησα τη στιγμή κατάλληλη, με μία αστραπιαία κίνηση κόλλησα το θησαυρό στη κρύπτη. Σιγουρεύτηκα ότι κόλλησε καλά και δεν είχε πέσει, έκατσα λίγο ακόμα μη προκαλέσω και πάλι υποψίες με την άμεση φυγή μου, τελείωσα και με το υποθετικό μου τηλεφώνημα (ένας εγώ και ένας ο Γιωργάρας ο Σκορδούλης στα νιάτα του) και απομακρύνθηκα.

Αυτό ήταν η κρύπτη «The Clock Tower cache in Xanthi»  είναι γεγονός. Το Κέντρο της Ξάνθης, η Κεντρική Πλατεία, το Ρολόι μας, είχε πλέον τη δική του κρύτπη.


Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσα τη κρύπτη στο www.geocaching.com  και πήρε και επίσημα πλέον τη θέση της στο παιχνίδι με το κωδικό GC3XBXN.Η κρύπτη «The Clock Tower cache in Xanthi»  μαζί με τις υπόλοιπες 3

Αυγό (μαζί με τον Σάββα)

Μονοπάτι της Ζωής

Νέστος (όχι δικία μου)

αποτελούν τις 4 κρύπτες στο Νομό Ξάνθης.  (υπήρχε και μία στους Καταρράκτες του Λειβαδίτη αλλά δεν υπάρχει πλέον)

Τώρα για οποιονδήποτε από εσάς που ξύνεστε και θέλετε να ψάξετε για τη κρύπτη, είστε καλοδεχούμενοι. Αν θέλετε όμως να σας καταγράψει η ιστορία του geocaching θα πρέπει να γίνετε μέλη στο www.geocaching.com, εντελώς δωρεάν εννοείται, ώστε να μπορέσετε να δηλώσετε το find σας. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχετε μεν την ικανοποίηση της εύρεσης μίας κρύπτης αλλά αυτό σας το επίτευγμα δε θα το ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας σας. (και δε θέλω εξυπνάδες του τύπου «δεν έχουμε θυρωρό» και τέτοιες αηδίες, ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ).

Αν βρείτε τη κρύπτη μπορείτε να πάρετε και τη τυχερή πετρούλα. Αν θέλετε αφήστε κάτι και εσείς για τον επόμενο cacher όπως συνηθίζεται. Και βέβαια εννοείται ότι θα πρέπει να επιδείξετε την ανάλογη (και απόλυτη θα έλεγα) προσοχή ώστε η κρύπτη να μη γίνει αισθητή στους γύρω muggles δηλαδή στους άσχετους με το geocaching. Α! να μη ξεχάσω εδώ να αναφέρω ότι λόγω μεγέθους δεν υπάρχει μολύβι ή στυλό μέσα στη κρύπτη οπότε είναι απαραίτητο ο κάθε geocacher να φέρει το δικό του αν θέλει να γραφτεί στο logbook

 Αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με το geocaching θα πρέπει να μαζεύετε όσο το δυνατόν περίσσότερα στοιχεία μπορείτε. Διαβάστε προσεχτικά τις πληροφορίες στη σελίδα της κάθε κρύπτης στο www.geocaching.com και έχετε υπομονή και ανοιχτό μυαλό. Όχι ακούμε ότι υπάρχει κάπου κάποια κρύπτη και αρχίζουμε να ψάχνουμε εδώ και εκεί!  ΟΚ Χρήστο? 

Για αυτό και μέσα στην παρούσα ανάρτηση (εκτός από την επίσημη σελίδα)  υπάρχουν και κάποια hint . Ελπίζω η κρύπτη του Ρολογιού να προσφέρει λίγη διασκέδαση σε όποιον αποφασίσει να τη «κυνηγήσει».

Καλό κυνήγι.

1 σχόλιο:

mnhgvmnb είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου