Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Geocachιng time. 2 more nanos εδώ γύρω



Τη Κυριακή 10 Νοεμβρίου είχαμε ένα όμορφο πρωινό. Καμία σχέση με αυτά των τελευταίων ημερών. Τάσο, Σάββα, Χρήστο, Σταμάτη, Τριαντάφυλλε  κανένα σχόλιο;

Ένα πρωινό ότι πρέπει για βολτίτσα και για … τοποθέτηση κρυπτών.

Η αλήθεια είναι ότι αν και το είχα σκοπό να βάλω κάποιες κρύπτες κάποια στιγμή προς τα εκεί, εν τούτοις δεν ήμουν ιδιαίτερα προετοιμασμένος.  Έτσι όταν βρέθηκα στον Αυχένα του Αυγού, (συγνώμη αλλά δε γνωρίζω την επίσημη ονομασία) για καλή μου τύχη είχα μαζί μου 2 nano και δεν έχασα την ευκαιρία να τις τοποθετήσω.

Η 1η  κρύπτη  έχει τοποθετηθεί κοντά στο ξωκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και προσφέρει μια υπέροχη θέα  προς της Ξάνθη. Είναι ένα πλαστικό διάφανο super nano tube που είναι από τις μικρότερες δυνατές μορφές κρυπτών και το μόνο που περιέχει είναι το logbook  και τίποτα άλλο. Το μικρό μέγεθος της κρύπτης το κάνει ιδανικό να χωράει σε σχισμές και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκα κατά τη τοποθέτηση του. Χρειάζεται δικό σας μολύβι οπωσδήποτε για το logging.

Η 2η κρύπτη είναι τοποθετημένη στο Δέντρο του Βοριά (στη κυριολεξία όμως ) και πρόκειται για μια αλουμινένια  nano με κρικάκι για να μπορείς να τη κρεμάς κάπου. Επίσης περιέχει μόνο το logbook και για αυτό καλό είναι να έχετε μαζί σας κάποιο δικό σας μολύβι γιατί αλλιώς no logging. Η Κρύπτη εκτός που προσφέρει μια υπέροχη ανάβαση μέχρι το περίεργο αλλά πανέμορφο Δέντρο του Βοριά , χαρίζει και μία καταπληκτική θέα προς τη κορυφή  «Σταύρος Τσακίρης» (Αυγό) καθώς και το Οροπέδιο των Σκιών στη βάση της κορυφής. Επίσης αν αντέχουν τα πόδια σας μπορείτε να συνεχίσετε την ανάβαση μέχρι τη κορυφή και την ομώνυμη κρύπτη Aygo  Top Castle.

Δεν αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες για τις κρύπτες διότι ότι οδηγία χρειάζεστε θα τη βρείτε στις επίσημες σελίδες της κάθε κρύπτης στο www.geocaching.com

Έτσι έχουμε και λέμε 

GC4T6M6  Ayia Paraskevi cache  με την εύκολη διαδρομή και την υπέροχη θέα. 



και τη 










Και βέβαια μη ξεχνάμε τις υπόλοιπες κρύπτες της περιοχής :


 
 
  
 

GC4G4FV Port of Lagos cache 

Μικρή και ξερή η σημερινή ανάρτηση που είναι κυρίως ενημερωτική και όχι περιγραφική. Για αυτό και ένα bonus με το ταξίδι των νεφών πάνω από τον Κόσυνθο όπως φαινόταν εκείνο το πρωινό από τον Αυχένα του Αυγού.
 



Καλό κυνήγι.







1 σχόλιο:

Chris Liolios είπε...

Το καλύτερο δωράκι το κράτησες για το τέλος. Υπέροχη κίνηση των νεφών. Καλή "Ψαριά" στις νέες κρύπτες...

Δημοσίευση σχολίου